ua en ru

На житло для переселенців необхідні 20-40 млрд доларів, - МінАТО

На житло для переселенців необхідні 20-40 млрд доларів, - МінАТО Фото: Юсуф Куркчі (скріншот відео investigator.org.ua)

Куркчі відзначив необхідність спрощення системи банківської верифікації тимчасово переміщених осіб

Для забезпечення житлом всіх тимчасово переміщених осіб необхідно витратити від 20 до 40 млрд доларів. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вартість проблеми зашкалює до нереальних для держави масштабів, мова йде про 20-40 мільярди доларів для вирішення цих проблем", - заявив Куркчі.

Заступник міністра зазначив, що процес забезпечення переселенців житлом може зайняти багато часу навіть при наявності необхідних коштів. Разом з тим Куркчі наголосив на необхідності максимального спрощення системи банківської верифікації тимчасово переміщених осіб

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України відбулася презентація проекту "Плану заходів, спрямованих на реалізацію принципів державної внутрішньої політики щодо тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя".