ua en ru

Жебрівський заявив про початок українізації донецьких шкіл та садочків

Жебрівський заявив про початок українізації донецьких шкіл та садочків Фото: керівник облавного військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський

В м. Дружківка (Донецька обл.) 100% українських шкіл

У Донецькій області почалася поступова українізація місцевих шкіл і дитячих садків. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник облавного військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поступово, не грубо, не через коліно, але українізація шкіл і дитячих садків відбувається. Є міста, наприклад, як Дружківка, де 100% українських шкіл", - заявив Жебрівський.

"Запланували, що зараз має прийти новий директор департаменту освіти і науки, яка робила реформи у Львові, вона найближчим часом, якщо Квіт підпише на цьому тижні, то вона буде там очолювати департамент освіти і науки", - повідомив глава Донецької ОДА.

За його словами, планується також обмін педагогами, коли викладачі з Донецька будуть читати лекції в центральних регіонах, а педагоги з інших областей будуть проводити лекції в Донецькій області.

"Перший блок завдань - це самоідентифікація донеччан... Ми вважаємо, що усвідомлення донеччанами себе українцями є таким стрижнем, на який повинні нанизуватися всі наші заходи",- підкреслив Жебрівський.

Нагадаємо, раніше Жебрівський повідомляв, що в Донецькій обл. перші вибори депутатського корпусу, а також сільських, селищних і міських голів пройдуть у трьох нових громадах.