ua en ru

Жебрівський просить пустити на інфраструктуру Донецької обл. 4,5 млрд грн з фонду для окупованих територій

Жебрівський просить пустити на інфраструктуру Донецької обл. 4,5 млрд грн з фонду для окупованих територій Фото: Павло Жебрівський

Донецький губернатор просить Кабмін перерозподілити кошти на відновлення інфраструктури Донбасу

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський просить перекинути на відновлення інфраструктури підконтрольної Україні частині Донецької області 4,5 млрд грн, виділені на фінансування тимчасово окупованих територій. Про це він заявив під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли люди бачать, що мости не відбудовуються, то думають: "Напевно, Україна збирається здавати іншу частину Донеччини". І через це завдання відновлення інфраструктури Донеччини, поки що не всієї, а контрольованої частини українською владою - це один з інших ключових пріоритетів. Для цього в принципі ми знайшли фінансові ресурси... Ми, насправді, бачимо створення фінансового ресурсу в 4,5 млрд грн, який передбачений на фінансування тимчасово окупованих територій, і ми ініціюємо перед Кабінетом міністрів перекидання цих грошей на інфраструктурні проекти, тобто ми не просимо виділити додаткові ресурси, але перерозподілити", - заявив Жебрівський.

Крім цього, він також повідомив, що ведеться робота над скороченням процедури проведення тендерів.

Нагадаємо, за даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, на відновлення інфраструктури Донбасу та соціальну адаптацію населення потрібно 1,2 млрд дол.