ua en ru

Скарги омбудсмену на порушення прав людини від дій поліції складають 35-40% від усіх

Скарги омбудсмену на порушення прав людини від дій поліції складають 35-40% від усіх Фото: Богдан Крикливенко

Кількість порушень прав людей у сфері правоохоронної діяльності залишається стабільно високою

Скарги на порушення прав людини від дій поліції складають 35-40% від усіх. Про це заявив глава секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Богдан Крикливенко під час круглого столу в четвер, 11 травня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кількість порушень прав людей у сфері правоохоронної діяльності залишається досить стабільно високим, якщо говорити про цифри, то це приблизно 35-40% від усіх скарг, які надходять до Уповноваженого з прав людини, стосуються тих скарг в рамках того чи іншого процесу, це звичайно питання, яке стосується кримінального процесу", - сказав він.

За словами Крикливенко, мова йде про підозрюваних або обвинувачених осіб.

"Тут необхідно акцентувати, що людина, яка потрапляє в стресову ситуацію, їй важко зібрати разом свої знання, і коли вона ще не має достатніх знань, то прийняти правильне рішення на етапі спілкування з правоохоронними органами дуже складно", - додав він.

Нагадаємо, голова парламентського комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денисова претендує на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.