ua en ru

Ж.Усенко-Чорна: Вибори до ВР мають відбутися в березні 2011 року

Вибори до Верховної Ради (ВР) України мають відбутися в березні 2011 р. Про це заявила в ефірі "5 каналу" заступник глави Центральної виборчої комісії (ЦВК) Жанна Усенко-Чорна, відповідаючи на питання журналіста про проведення чергових виборів.
За її словами, "визначає це не стільки ЦВК, як Конституція".
"Якщо ми відкриваємо ч. 1 ст. 77 (Конституції), в редакції 1996 р., абсолютно чітко і однозначно ця норма каже про те, що вибори відбуваються в останню неділю березня четвертого року повноважень ВР", - заявила Ж.Усенко-Чорна і додала: "Це остання неділя березня 2011 р.".
Крім того вона наголосила: "Ст. 16 закону України "Про вибори народних депутатів" чітко говорить про те, що ЦВК оголошує початок виборчого процесу чергових виборів народних депутатів за 125 днів".
Ж.Усенко-Чорна зазначила, що у ЦВК є обов'язок оголосити такий початок: "Тобто в листопаді".
Вона також уточнила, що комісія зобов'язана вжити заходів щодо належного фінансового забезпечення проведення таких виборів.
"Зрозуміло, що можуть бути внесені зміни до Конституції, але, принаймні, на сьогодні ЦВК повинна планувати свою діяльність таким чином, щоб забезпечити належну підготовку і проведення виборів у березні 2011 р.", - наголосила Ж.Усенко-Чорна.