ua en ru

Землетрус у Мексиці: число жертв зросло до 293 осіб

Землетрус у Мексиці: число жертв зросло до 293 осіб Фото: землетрус (vycherpno.ck.ua)

В результаті землетрусу загинули щонайменше 293 людини

В результаті землетрусу в Мексиці, що стався 19 вересня, загинули, щонайменше, 293 людини. Про це повідомив національний координатор сил цивільної оборони Мексики Луїс Феліпе Пуенте у своєму Twitter.

"На даний момент повідомляється про 293 загиблих: в Мехіко - 155, в штаті Морелос - 73, в штаті Пуебла - 45, в штаті Мехіко - 13, в штаті Герреро - шість і в штаті Оахака - один".

Зазначимо, підземні поштовхи магнітудою 7,1 були зафіксовані 19 вересня о 21:14 в 98 км на південний захід від міста Пуебла-де-Сарагоса на півдні Мексики. Потім відбулися ще 11 підземних поштовхів магнітудою до 4,0. Землетрус зруйнував безліч будівель, в результаті багато мексиканців залишилися без житла. Крім того, підземні поштовхи знищили будинки в Мехіко, в яких знімали квартири російські дипломати. Без електрики залишилися близько 4 млн громадян Мексики.

Нагадаємо, раніше в мережі опублікували відеозаписи наслідків землетрусу в Мексиці. Зокрема, на одному з відео видно, що столиця країни Мехіко охоплена димом від пожеж. При цьому видно, що частина будівель у 20-мільйонному місті зруйнована. На іншому відео відображений момент обвалення одного з будинків під час підземних поштовхів. Також видно, що в цей час поруч з будинком знаходилася група людей.