ua en ru

Землетрус на кордоні Ірану та Іраку: інформацію про постраждалих українців перевіряють

Землетрус на кордоні Ірану та Іраку: інформацію про постраждалих українців перевіряють Фото: землетрус (twitter.com/JccKrg)

Наразі повідомляють, що загалом загинуло 328 людей

Наразі немає інформації про постраждалих українців внаслідок землетрусу на кордоні Ірану та Іраку. Про це повідомила Консульська служба Міністерства закордонних справ України.

"Консул у взаємодії з рятувальними службами та поліцією перевіряє інформацію, чи не постраждали українці внаслідок землетрусу на кордоні Ірану та Іраку", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сотні людей загинули у Ірані та Іраку через землетрус магнітудою 7,3 бали, який обрушився на регіон у неділю, 12 листопада. Наразі повідомляють про 328 жертв. Рятувальники займаються пошуками десятків людей, що опинилися під уламками у гірській місцевості.

Землетрус відчувався у декількох західних провінціях Ірану, але найбільше постраждала провінція Керманшах, там оголосили три дні жалоби. В окрузі Сарполь-е Захаб у провінції Керманшах, приблизно у 15 км від кордону з Іраком загинуло понад 142 людини.

Електрику відключили у декількох іранських та іракських містах. Через побоювання з приводу повторних поштовхів тисячі людей в обох країнах опинилися на вулиці у холодну погоду.