ua en ru

Землетрус в Еквадорі: загинула щонайменше 41 людина

Землетрус в Еквадорі: загинула щонайменше 41 людина Фото: наслідки землетрусу в Еквадорі

Відчути поштовхи можна було й у сусідні країнах - Перу та Колумбії

Землетрус магнітудою 7,8 бала стався в ніч на неділю, 17 квітня, в Еквадорі. За даними віце-президента країни Хорхе Гласа Еспінеля, внаслідок катастрофи загинула щонайменше 41 людина, передає Reuters.

Зазначено, що кількість постраждалих у найближчі години може збільшитися.

За даними Геофізичного інституту, епіцентр землетрусу припав на місто Педерналес у провінції Манабі і залягав на глибині 20 кілометрів. Значних пошкоджень, як повідомляють в уряді, завдано населеним пунктам поблизу епіцентру землетрусу, а також комерційному центру міста Гуаякіль.


Також поштовхи відчувалися у столиці Еквадору Кіто, жителі якого в паніці повибігали на вулиці, та багатьох інших містах країни, які також зазнали пошкоджень. Крім того, відчути поштовхи можна було й у сусідні країнах - Перу та Колумбії.

У багатьох регіонах Еквадору через стихійне лихо запроваджено надзвичайний стан. До рятувальних робіт залучено поліцію та національну гвардію.

Мало того, тихоокеанський центр повідомив про загрозу цунамі в Еквадорі. У зв'язку з цим влада країни закликала жителів прибережних районів залишити ці місця.

Нагадаємо, за останніми даними, кількість жертв серії землетрусів у Японії перевищила 40 людей, ще близько 1500 осіб отримали поранення.