ua en ru

Заяви Луценка означають новий виток політрепресій, - нардеп

Заяви Луценка означають новий виток політрепресій, - нардеп Фото: Юрій Павленко

Заяви генпрокурора Юрія Луценка про нібито нові факти проти лідера фракції "Опозиційного блоку" Юрія Бойка означають новий виток політичних репресій. Таку думку висловив народний депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Павленко.

"Влада заявляє про боротьбу з корупцією, але в реальності бореться тільки з опозицією. Заява Луценка, що він відкопав нібито нові факти проти Юрія Бойка – це ознака нового витка політичних репресій. Стає зрозумілою стратегія влади - завести справи на всіх політиків, неугодних владі", – сказав Павленко.

За його словами, за останні роки створено чотири нових органи – НАБУ, Спеціалізована прокуратура, Агентство по запобіганню корупції, Агентство при Кабміні.

"І це, не рахуючи підрозділів у старих структурах. Нинішня репресивна машина – найбільша за всю історію України. Проте корупція як процвітала, так і процвітає, зате влада регулярно фабрикує справи проти опозиції", – додав він.

Політик вважає, що якби влада витрачала на боротьбу з корупцією стільки зусиль, скільки на боротьбу з опозицією, то корупцію вже побороли б.

"Але влада не бореться з корупцією, тому що корупція – це вона сама. Влада боїться опозиції, яка заважає їй спокійно займатися корупцією. Звідси і кримінальні справи проти опозиціонерів", – резюмував Павленко.

Нагадаємо, 1 грудня генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі програми "Право на владу" заявив, що слідство вийшло на "серйозні факти" у провадженні про діяльність Юрія Бойка.

Раніше, 13 жовтня, парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, у якій закликала українську владу зупинити політичні репресії в країні.