ua en ru

Заяви чиновника РФ про відмову від "Містралів" обернулись для нього "суворою доганою"

Заяви чиновника РФ про відмову від "Містралів" обернулись для нього "суворою доганою" Фото: вертольотоносець типу Містраль

Росія від кораблів офіційно не відмовлялася

Заяви заступника голови колегії Військово-промислової комісії (ВПК) Росії Олега Бочкарьова про те, що Росія відмовилася від закупівлі двох вертольотоносців типу "Містраль", обернулися для нього суворою доганою від віце-прем'єра РФ Дмитра Рогозіна, оскільки Росія від кораблів офіційно не відмовлялася, а французів у Москві ніхто не чекав, передає "Коммерсантъ" з посиланням на джерела.

Як зазначається, вчора Бочкарьов заявив, що відмова Росії від кораблів вже "доконаний факт", і підкреслив, що залишився тільки одне питання - "про суму грошей, які повинні бути повернуті РФ".

Він також зазначав, що "сьогодні-завтра" для його обговорення в Москві чекають генерального секретаря з питань оборони і національної безпеки Франції Луї Готьє.

"Будемо вести чергові складні переговори", - заявив він.

Нагадаємо, вчора, 26 травня, Бочкарьов заявив, що Російська Федерація має намір побудувати свої вертольотоносці замість "Містралів", які не передає Франція через дії санкцій.