ua en ru

Заява Порошенка, Яценюка і Гройсмана: відставка прем'єра не стоїть на порядку денному

Заява Порошенка, Яценюка і Гройсмана: відставка прем'єра не стоїть на порядку денному Фото: Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Володимир Гройсман

Будь-які форми протистояння всередині парламентської коаліції неприйнятні, наголошується у спільній заяві

Відставка прем'єр-міністра України не стоїть на порядку денному. Про це йдеться в спільній заяві президента України Петра Порошенкпро, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і спікера парламенту Володимира Гросмана, передає прес-служба глави держави.

"Зараз як ніколи необхідні єдність, взаємна підтримка і спільна подальша робота президента, Верховної Ради та уряду. Питання про зміну прем'єр-міністра - не перебуває на порядку денному. Ми засуджуємо істеричну антивладну, антиурядову й антидержавну кампанію, організовану корумпованими олігархами. Також, ми вважаємо неприйнятними будь-які форми протистояння всередині парламентської коаліції як такі, що "ллють воду на млин" ворогів української державності і демократії", - йдеться в заяві.

Крім того, в заяві намічені першочергові завдання для влади на найближчі тижні, серед них:

- посилення боєздатності Збройних сил України;

- прийняття змін у податкове законодавство;

- прийняття закону "Про державний бюджет України на 2016 рік";

- рішення, які забезпечать продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом;

- підтримка кроків уряду та Національного банку щодо економічної стабілізації та оздоровлення фінансово-банківського сектора;

- завершення процедури внесення поправок у Конституцію України щодо децентралізації;

- внесення змін до Конституції в частині судової реформи

"Для прийняття критично важливих для Української держави рішень у четвер, 17 грудня, має відбутися позачергове засідання Верховної Ради України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсенія Яценюк заявив, що якщо Верховна Рада України проголосує за його відставку, він прийме це рішення.

При цьому фракція "Блок Петра Порошенко" допускає переформатування уряду, але після прийняття нового Податкового кодексу і державного бюджету на 2016 рік.