ua en ru

Заявки на компенсацію вкладів Сбєрбанк СРСР вже подали 2 млн осіб, - Тігіпко

На даний момент заявки на виплату компенсацій вкладників Сбєрбанка СРСР подали 2 млн осіб, з них 1 млн - пройшли звірку. Про це в ході години запитань до уряду заявив віце-прем'єр міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час "години питань до уряду" у Верховній Раді України (ВР).

"На даний момент із заявками на виплату компенсацій вкладів Ощадбанку СРСР звернулися 2 млн осіб. Їх них 1 млн осіб вже пройшли звірку. Ніяких черг немає і не буде. Виплати відбуватимуться у всіх існуючих відділеннях Ощадбанку, їх близько 6 тис., а не тільки в 2 тис. відділеннях, як це робив попередній уряд", - заявив Тігіпко.

Крім того віце-прем'єр зазначив, що отримати 1 тис. грн компенсацій люди зможуть різними способами: готівкою в касі Ощадбанку, на пластикову картку або ж на депозитний рахунок в Ощадбанку під відсотки: "Людина сама зможе вибирати як йому зручніше отримати компенсацію. Це можна буде зробити в касі Ощадбанка готівкою, або ж на пластикову карту, по якій також будуть надаватися знижки в магазинах, аптека. Цим ми будемо стимулювати виплати на карту. Або ж покласти цю тисячу в Ощадбанкна депозитний рахунок під відсотки ", - сказав Тігіпко.

Тігіпко також нагадав, що виплати натягнуться з 1 червня поточного року і завершаться до кінця 2012р.