ua en ru

Завтра країни-члени НАТО обговорять шанси України на членство в Альянсі, - Столтенберг

Завтра країни-члени НАТО обговорять шанси України на членство в Альянсі, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг (nato.int)

Міністри закордонних справ країн-членів НАТО завтра зберуться для підготовки до саміту Альянсу

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг повідомив, що завтра міністри закордонних справ країн-членів НАТО мають намір обговорити прагнення України до членства в Альянсі. Про це йдеться на сайті НАТО.

Очікується, що міністри обговорять прогрес, досягнутий Боснією і Герцеговиною, Македонією і Грузією. Столтенберг зазначив, що "Україна також заявила про свої прагнення до членства, і я очікую, що міністри захочуть це обговорити".

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн-членів НАТО зберуться у п'ятницю, 27 квітня, для підготовки до саміту НАТО в липні. Відзначається, що в ході зустрічі основну увагу буде приділено політиці Росії, Близького Сходу та Північної Африки, Афганістану та Західних Балкан.

"Відзначаючи "небезпечну поведінку" Москви, в тому числі анексію Криму, кібератаки, дезінформацію, втручання у вибори і підтримку сирійського режиму, Столтенберг сказав, що "НАТО відповів рішучістю і єдністю", зміцнивши колективну оборону", - сказано в повідомленні НАТО.