ua en ru

Завтра Рада розпочне роботу з розгляду зняття недоторканості з Онищенка, - Парубій

Завтра Рада розпочне роботу з розгляду зняття недоторканості з Онищенка, - Парубій Фото: Андрій Парубій

6 липня закінчується термін, коли відповідне питання має бути винесене до сесійної зали

У вівторок, 5 липня, Верховна Рада розпочне свою роботу з розгляду питання про зняття депутатської недоторканості з народного депутата Олександра Онищенка. Про це сьогодні під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій і голів комітетів ВРУ заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Оскільки регламент передбачає дуже детальний розгляд, і ми не можемо ані на йоту від нього відійти... я думаю, буде правильно, що ми з нього почнемо завтра роботу ВРУ. Я думаю, буде правильним, якщо з цього питання ми почнемо, щоб воно потім не вийшло на після обіду і відповідно ми перед суспільством не змогли не виконати свої функції",- заявив Парубій, зазначивши, що переконаний у тому, що всі голови фракцій підтримають відповідне рішення, адже питання зняття недоторканості завжди є дуже чутливим і важливим.


"Після рішення комітету (з питань регламенту і організаціі роботи ВРУ - ред.) у мене, як у голови ВРУ, є не пізніше, як сьомий день ставити на голосування... Якщо не помиляюся, сьомий закінчується у середу і тому вівторок, завтрашній день, є тим днем, коли згідно процедури, щоб ми не дійшли до порушень, його мають поставити", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, антикорупційні органи викрили організаторів схеми розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд гривень. Одним з ключових осіб в "газовій схемі" називають нардепа Олександра Онищенка.