ua en ru

Завод "Турбоатом" не буде приватизовано, - Гройсман

Завод "Турбоатом" не буде приватизовано, - Гройсман Фото: глава Кабміну Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Кабмін планує залишити у власності держави 51% акцій заводу

Уряд планує залучити міжнародного партнера зі світовим ім'ям до капіталу компанії "Турбоатом", залишивши близько 51% акцій заводу у власності держави. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній раді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується "Турбоатому". "Турбоатом" - це унікальне підприємство, яке не може бути приватизованим. Я був на "Турбоатомі" і зустрічався з керівником підприємства - прекрасне підприємство, стратегічне, важливе, працююче. Але, по-перше, ми володіємо не 100% , там є приватний капітал, на превеликий жаль. Але є намір уряду, адже не затверджені порядки приватизації... У нас є мета 51% залишити у власності держави, це означає, що це буде державна компанія, і, можливо, на 20-25% залучити міжнародного партнера зі світовим ім’ям і бездоганною репутацією", - заявив Гройсман.

За його словами, міжнародного партнера-співвласника компанії буде обрано через міжнародні торги.

"Щоб вони увійшли в капітал заводу, і там працювало не 2,5 тисячі, а 7 тисяч осіб. Щоб ми працювали не тільки на нашу атомну промисловість, а на весь світ. Тобто, мова йде про те, щоб через процес залучення у капітал компанії залучити світові і відомі бренди", - додав голова уряду.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України затвердив перелік об'єктів великої приватизації державної власності на 2018 рік, у який увійшло підприємство "Турбоатом".