ua en ru

Завершено слідство щодо організатора захоплення будівлі СБУ в Донецьку

Завершено слідство щодо організатора захоплення будівлі СБУ в Донецьку Фото: сепаратист Роберт Доня

Обвинувачений нині переховується на тимчасово окупованих територіях

Служба безпеки України завершила досудове розслідування кримінального провадження за підозрою громадянина України Доні Роберта В'ячеславовича у вчинені злочинів проти основ національної безпеки (ст. 109, 110) та проти громадського порядку (ст. 294 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що нині обвинувачений переховується від органів правосуддя на тимчасово окупованих територіях.

За даними відомства, у березні 2014 року зловмисник підбурював донеччан на стихійних мітингах до захоплення адміністративної будівлі Управління СБУ.

"Таким чином Доня намагався визволити самопроголошеного "народного губернатора Губарєва", затриманого СБУ раніше. Також під час проведення стихійних мітингів у центрі Донецька Доня виступав перед російськими пропагандистськими телеканалами із закликами до насильницького повалення конституційного ладу в Україні", - йдеться в повідомленні.

Наразі обвинувальний акт спрямовано в прокуратуру на затвердження процесуальному керівнику та передачі його потім до судової інстанції.

Нагадаємо, раніше в Донецькій області за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України заарештували главу селища Миронівське Бахмутського району.