ua en ru

Після завершення децентралізації потрібно провести нові місцеві вибори - Яценюк

Після завершення децентралізації потрібно провести нові місцеві вибори - Яценюк Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Місцеві вибори потрібно буде проводити у відповідності з новими законами

Після завершення децентралізації в Україні потрібно провести нові місцеві вибори. Про це сьогодні під час засідання Національної ради з реформ заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"У тому випадку, якщо до 25 жовтня 2015 р. не завершимо конституційну реформу, а, здається, що навряд чи це вдасться завершити - це означає, що органи місцевого самоврядування будуть обрані на старих повноваження. А якщо вони будуть обрані на старих повноваження, то це означає, що всі наші кроки з передачі політичних повноважень на місця не зможуть бути реалізовані новим складом органів місцевого самоврядування", - заявив Яценюк.

"Нам треба буде мати органи місцевого самоврядування, які беруться на нових конституційних та законних підставах, і будуть мати весь обсяг повноважень для реалізації прав на місцях. Так як ми не встигаємо провести конституційну реформу до моменту проведення місцевих виборів, і не маємо права відкладати введення децентралізації ще на 3-5-10 років, то це означає, що нам треба буде проводити ще одні місцеві вибори вже за нової Конституції й нового закону і з новими повноваженнями органів місцевого самоврядування", - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко очікує на висновки Венеціанської комісії щодо децентралізації в Україні до п'ятниці, 26 червня.