ua en ru

Завершено укладання дорожнього покриття перед входом у новий термінал одеського аеропорту

Завершено укладання дорожнього покриття перед входом у новий термінал одеського аеропорту

Виконані роботи з асфальтування проїздів перед головним входом у новий термінал Міжнародного аеропорту Одеса. Про це йдеться в повідомленні прес-служби аеропорту.

Зокрема, організовано шість смуг дороги, що дозволить максимально оптимізувати рух автотранспорту перед новим терміналом і створити комфортні умови перебування у місцях посадки та висадки пасажирів. Як зазначається, незабаром смуги будуть розділені на три ряди: для громадського транспорту, для особистого транспорту зустрічаючих і проводжаючих, для автомобілів служб таксі. Передбачена також платформа для міжміських автобусів. На даний момент укладено понад 6 тис. кв. м чистового дорожнього покриття.

У прес-службі підкреслюють, що після введення в експлуатацію нового Міжнародного аеропорту Одеса повністю зміниться схема руху в районі привокзальної площі аеропорту: під'їзд до терміналу буде здійснюватися через світлофор на торці вулиці Центральний аеропорт. Новий термінал буде мати парковку на 1145 паркувальних місць.

"Завдяки зусиллям керівництва міста і області, спільній злагодженій роботі з інвестором проекту, вдалося значно прискорити терміни реалізації проекту. Незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, найбільш масштабний інвестиційний проект в Одесі продовжує будуватися ударними темпами і вже влітку 2016 року одесити і гості міста отримають новий термінал міжнародного аеропорту", - говорить директор ТОВ "Міжнародний аеропорт Одеса" Віталій Портянко.

Нагадаємо, новий термінал Міжнародного аеропорту Одеса буде чотириповерховим. Його загальна площа 29 тис. кв. м дозволить збільшити поточну площа аеропорту, яка зараз становить 8 тис. кв. м, в 3,5 рази. Після завершення будівництва нового терміналу аеропорту місто отримає сучасний об'єкт інфраструктури, здатний обслужити 3 млн пасажирів в рік.