ua en ru

Затягування справи Гонгадзе відбувається під чітким державним контролем,- представник інтересів М.Гонгадзе

Слідство у справі про вбивство журналіста Г.Гонгадзе свідомо затягнуто, аби створити ситуацію, за якої неможливо буде встановити замовників злочину, заявила представник інтересів Мирослави Гонгадзе в суді, В.Теличенко в ефірі телеканалу ТВі.

Валентина Теличенко стверджує, що «Тепер у слідства немає виходу: не пізніше 21 грудня справу треба дати на ознайомлення, в порядку 218 ст. КПК України, самому обвинуваченому - генералові Пукачу. Незалежно від того, закінчилося слідство чи не закінчилося. Якщо врахувати, що керівника слідчої групи поміняли місяць чи півтора тому, то про закінчення слідства мені важко говорити, і більше того - думаю, що на те і розраховували в Генеральній прокуратурі. Адже набагато зручніше віддати до суду одного лише залежного від вищих посадовців колишнього працівника правоохоронних органів, а про решту сказати, що «слідство цього не встановило».

Валентина Теличенко також зазначила, що обвинувального висновку досі не має, а це означає, що неможливо говорити, яку форму обвинувачення застосує слідство. В.Теличенко каже, що сьогодні не має довіри до протоколів допиту генерала Пукача, оскільки не виключено, що на нього на різних етапах розслідування чинився тиск. «Думаю, що допити Пукача в судовому засіданні можуть додати багато нового. Я бачила, що не всі допити мають гриф «Секретно». Пукач має, хоча б частково, бути допитаний в рамках судового засідання»,- вважає юрист.

Адвокат Теличенко також наголосила, що до 21 грудня представники потерпілої сторони мають ознайомитися з матеріалами справи, що нараховує понад 100 томів, і зауважила, що за такий короткий термін зробити це буде надзвичайно важко. Юрист висловила припущення, що затягування розслідування справи відбувається під щільним контролем. «Все це робиться під чітким державним контролем, можливо - партійним контролем. Відчуття партійної опіки ми вже маємо»,- розповіла вона.