ua en ru

Захист Януковича має намір добиватися очної ставки з Порошенком

Захист Януковича має намір добиватися очної ставки з Порошенком Фото: Порошенко і Янукович

Таку позицію сторони екс-президента озвучив його адвокат

Захист екс-президента Віктора Януковича має намір вимагати проведення очної ставки з президентом України Петром Порошенком. Про це заявив адвокат екс-президента Віталій Сердюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Свідчення, тим більше ті, які надано Петром Порошенком (на допиті в ГПУ), вони є важливими для цієї справи. Виникає питання до ГПУ і до самого Порошенка: чому цих свідчень не було надано слідству раніше? Я нагадаю, що ще у серпні, після того як Луценком було оголошено про бажання допитати цих осіб, захист звернувся з клопотанням щодо забезпечення участі захисту під час цього допиту. Така процедура може відбуватися і може бути проведена слідчими. Крім того, ми просили провести одночасний допит Порошенка і Януковича. ... Одна із причин, з якої ГПУ відмовила нам в її проведенні, було те, що осіб не було допитано, в тому числі й Порошенка. Тепер немає ніяких перешкод після цього допиту для проведення очної ставки", - повідомив Сердюк.

Як відомо, Святошинський районний суд Києва 16 листопада отримав повідомлення від Ростовського обласного суду РФ щодо можливості проведення допиту в режимі відеоконференції колишнього президента Януковича.

Нагадаємо, допит Януковича як свідка у справі про звинувачення п'ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" у вбивствах активістів Майдану може відбутися 25 листопада.