ua en ru

Захист Луценка вимагає скасувати рішення судів першої та апеляційної інстанції

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко вимагає скасувати рішення судів першої та апеляційної інстанції, яким Луценко призначено два роки обмеження волі. Про це в ході судового засідання заявив захисник Луценко адвокат Олексій Баганець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Судове рішення підлягає безумовному скасуванню, оскільки в ході розслідування даної кримінальної справи під час її розгляду в суді першої та апеляційної інстанції було грубо порушені права мого підзахисного Юрія Луценко", - заявив Баганець.

За його словами, перш за все Юрія Луценко позбавили права на справедливий розгляд справи судом. Баганець зазначив, що в ході судового процесу Луценка позбавили права захищатися від пред'явлених обвинувачень, користуватися рівними правами, надавати докази на рівні зі стороною обвинувачення.

Захист продовжує аргументувати свою позицію, яка викладена в касації.

Нагадаємо, вчора Вищий спеціалізований суд України відмовив у касації у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Відзначимо, 27 лютого 2012 р. Печерський районний суд Києва визнав екс-міністра внутрішніх справ винним у скоєнні посадових злочинів і засудив до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а 17 серпня по справі про розслідування отруєння Президента Віктора Ющенка Луценко отримав два роки обмеження волі.

Читайте також: Луценка відвезли до Менської виправної колонії