ua en ru

Захист фігурантів "газової справи" Онищенко затягує судовий процес

Захист фігурантів "газової справи" Онищенко затягує судовий процес Фото: засідання суду (Pixabey)

Судовий процес був фактично заблокований 15 червня через дії обвинуваченого Сергієнка

Під час розгляду так званої "газовій справі” екс-нардепа Олександра Онищенка в Солом’янському суді Києва для затягування часу сторона захисту застосувує схему "зникнення" адвокатів. Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Повідомляється, що у "газовій справі" Онищенка п’ятий день триває підготовче засідання щодо 8 обвинувачених.

15 червня судовий процес був фактично заблокований через обвинуваченого Олександра Сергієнка.

"Призначене на 9:50 засідання розпочалося лише після 11 години, і було перенесене. Після цього Сергієнко якийсь час сидів в Апеляційному суді і не хотів звідти виходити. Про це у судовому засіданні розповів головуючий суддя Сергій Агафонов, який вже хотів ставити на обговорення питання про примусовий привід Сергієнка, без присутності якого неможливо було продовжувати підготовче засідання. Однак Сергієнко близько 12:30 нарешті таки прибув, але без адвокатів. Виявилося, що адвокати Сергієнка - вже не його адвокати. Так, адвокати Олексій Шевчук, Олександра Парамонова і Костянтин Глоба з причин, які суду так і не були пояснені, в час, який так і не був озвучений (було озвучено лише, що Парамонова розірвала угоду з Сергієнком 1 червня), відмовилися від його захисту. У нього залишився ще один адвокат - Андрій Левковець, який виявився закордоном, але з якого періоду він там перебуває суд так і не дізнався", - відзначають в повідомленні.

Також відзначають, що 15 червня закінчилися запобіжні заходи у всіх вісьмох обвинувачених у "газовій справі". Опівночі з них познімали електронні браслети.

Нагадаємо, спецназ НАБУ затримав фігуранта "газової схеми" Постного на виході з СІЗО. Валерія Постного випустили з Лук'янівського СІЗО, оскільки сплив термін його утримання за підозрою.