ua en ru

На засіданні РБ ООН 18 березня обговорять права людини в Криму

На засіданні РБ ООН 18 березня обговорять права людини в Криму Фото: в ООН обговорять порушення прав людини в Криму

У заході візьме участь уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв

У штаб-квартирі ООН за ініціативою України 18 березня 2016 року відбудеться засідання Ради Безпеки ООН у форматі Appia, присвячене питанню дотримання прав людини в Криму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Планується, що в заході візьмуть участь Верховний комісар ООН з прав людини Заїд Аль-Хусейн, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Президент Freedom House Марк Лагон, голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, керівник української неурядової організації "Центр інформації про права людини Тетяна Печончик, делегації держав-членів ООН", - йдеться в повідомленні

Наголошується, що засідання Ради Безпеки ООН за формулою Appia проводяться за ініціативою делегацій держав-членів РБ ООН з метою надання членам Ради можливості отримання інформації з того чи іншого питання від широкого кола учасників, які зазвичай позбавлені можливості виступити в ході формальних засідань Ради Безпеки. Такі засідання можуть проводитись у закритому (з участю тільки членів РБ ООН) і відкрите (для всіх держав-членів ООН) форматах і дозволяють їх учасникам вести прямий діалог з представниками урядів, міжнародних організацій та недержавними акторами по широкому колу питань порядку денного Ради.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко повідомив, що ведуться переговори з деокупації Криму на основі міжнародних форматів, включаючи формат "Женева +".