ua en ru

Засідання Верховної Ради: онлайн-трансляція

Засідання Верховної Ради: онлайн-трансляція Фото: Верховна Рада

У парламенті присутні Президент України, а також представники США

Сьогодні, 16 липня, проходить чергове засідання Верховної Ради України. У парламенті зареєструвався 331 народний депутат.

Нардепи розглянуть такі важливі питання, як законопроект № 1-1/495 "Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)", а також, ймовірно, проект змін до Конституції України щодо особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей.

Зазначимо, що на сьогоднішньому засіданні парламенту буде присутній Президент України Петро Порошенко, а також помічник Державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Засідання Ради розпочалося з більш ніж двогодинним запізненням через те, що голови фракцій проводили консультації щодо децентралізації.

Президент України Петро Порошенко виступив у Верховній Раді, розповівши про зміни до Конституції, які сьогодні депутати можуть направити на аналіз в Конституційний суд. Зокрема він розповів про те, в яких сферах, на його думку, децентралізації немає місця.

"Децентралізації немає місця в таких галузях як оборона, національна безпека, зовнішня політика, контроль за додержанням конституційних прав і свобод громадян", - заявив Порошенко.

Зазначимо також, вранці під стінами Верховної Ради України проходили три мітингу, зокрема, на підтримку закону про реструктуризацію валютних кредитів, за відстрочку електронного адміністрування ПДВ і проти лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка.