ua en ru

Засідання Ради: онлайн-трансляція

Засідання Ради: онлайн-трансляція Фото: Верховна Рада

Замість Порошенко в парламенті виступить його представник Степан Кубів

Верховна Рада України на засіданні в понеділок, 31 серпня, розгляне проект закону про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації влади. Про це йдеться в порядку денному українського парламенту.

Засідання має розпочатися о 11:00.

Згідно порядку денному, Верховна Рада розгляне проект закону № 2217а про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади) від 01.07.2015 № 1-1/495.

Раніше очікувалося, що головним доповідачем виступить Президент України Петро Порошенко. Однак незабаром стало відомо, що Президента замінить його представник у парламенті Степан Кубів. Співдоповідачем по питанню виступить голова комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич.

Передбачається, що після представлення законопроекту нардепи попередньо схвалять внесення змін до Конституції України в частині децентралізації. На цьому друга сесія Верховної Ради України сьомого скликання закриється.

Нагадаємо, напередодні Президент України Петро Порошенко заявив, що зміни в Конституцію забирають право створювати особливий статус.

"Запорізька обласна рада ухвалила рішення про звернення до Президента та Верховної Ради, аби надати їм особливий статус. Далі піде парад суверенітетів... Зміни в Конституцію, дорогий український народе, право створювати статус, право парадів суверенітетів забирають. Я саме під цим підписувався. А 18 пункт прикінцевих положень дає особливий режим місцевого самоврядування виключно в межах повноважень місцевого самоврядування. Зробив крок далі - отримаєш по руках", - заявив Президент.