ua en ru

Засідання контактної групи в Мінську завершилося безрезультатно

Засідання контактної групи в Мінську завершилося безрезультатно Фото: Леонід Кучма

Заслухані доповіді координаторів робочих підгруп з питань безпеки та економічних питань

У Мінську завершилося засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це у Facebook повідомила прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"В Мінську закінчено засідання тристоронньої контактної групи. Заслухані доповіді координаторів робочих підгруп з питань безпеки та економічних питань. В черговий раз українська сторона поставила питання звільнення українських заручників та допуску до них фахівців Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Представники МКЧХ досі не потрапили до військових і цивільних людей, яких незаконно утримують на непідконтрольної Україні частині Донбасу", - написала вона.

Як повідомляється, особливо гостро стояло питання звільнення льотчиці Надії Савченко: це невід'ємна складова виконання мінських угод. Це підкреслив і спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Мартін Сайдик.

"Також експерти СММ ОБСЄ констатують продовження проведення навчань з бойовою стрільбою на непідконтрольній Україні частині Донбасу. Подібні навчання є прямим порушенням досягнутих минулого тижня домовленостей про відмову від проведення навчальних стрільб уздовж лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що не виправдалися очікування результативності зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки 3 березня в Парижі.

"За підсумками зустрічі в Парижі ми знову чуємо заклики провести вибори на непідконтрольній Україні частині Донбасу, та ще й у першому півріччі. Але як і раніше немає жорсткої та принципової позиції наших партнерів ні про всеосяжну припинення вогню, ні про виведення з території України незаконних військових формувань та важких видів озброєнь, ні про повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном", - зазначив Леонід Кучма.

В Минске окончено заседание Трехсторонней контактной группы. Заслушаны доклады координаторов рабочих подгрупп по вопроса...

Опубликовано Даркой Олифер 11 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що контактна група в Мінську обговорювала відкриття КПП Золоте і вибори на Донбасі.