ua en ru

Зарплата депутатів залишилася на рівні 6,7 тис. грн, - нардеп

Зарплата депутатів залишилася на рівні 6,7 тис. грн, - нардеп Нардеп від БПП Сергій Лещенко

Заробітна плата народних депутатів України залишилася на рівні 6,7 тис. грн. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

"Тут з подачі одного колишнього депутата весь фейсбук біснується з-за того, що депутати повернули собі стару зарплату - близько 15 тисяч замість нинішніх 6,7 тисяч. Вкидання зарахований. Але, насправді, зарплата депутатів на сьогоднішній день не змінилася. В касі на початку квітня мною отримано 6677 гривень", - повідомив Лещенко.

За його словами, такий розмір зарплати нардепів обумовлений розпорядженням спікера ВР Володимира Гройсмана. "Якщо воно буде змінено, тоді і тільки тоді депутати почнуть отримувати 15 тисяч. Видасть Гройсман документ згідно з новим законом - я не знаю, тому що популізм зараз рулить понад усе", - зазначив нардеп.

"Найсмішніше, що цю тему розганяє колишній депутат (він же - син колишнього депутата), який отримував з/п 15.000 (3 тисячі доларів), компенсації депутатських видатків (ще плюс 3,5 тисячі доларів) і відпускні 35 тисяч (7 тисяч доларів). Але навіть така оплата праці не заважала багатьом депутатам брати ще так звані "доплати від фракції" чорний нал, який через корупційні схеми збирали дивляться і відносили своїм лідерам для покупки лояльності депутатів", - наголосив член фракції БПП.

Тут с подачи одного бывшего депутата весь фейсбук беснуется из-за того, что депутаты вернули себе старую зарплату - окол...

Posted by Сергій Лещенко on 14 Апрель 2015 г.

Нагадаємо, раніше сьогодні екс-нардеп від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський повідомив про збільшення розміру зарплати нардепів з 1 квітня 2015 р. близько 6,5 тис. грн. до 17,5 тис. грн на місяць.

Зазначимо, 29 грудня 2014 р. Верховна рада обмежила максимальний розмір зарплати в Україні для працівників бюджетної сфери 7 мінімальними зарплатами.