ua en ru

Зарплата бойовиків менша від зарплати військовослужбовців РФ на Донбасі у 5 разів, - розвідка

Зарплата бойовиків менша від зарплати військовослужбовців РФ на Донбасі у 5 разів, - розвідка Фото: бойовики (mykolaivka-rada.gov.ua)

Серед особового складу бойовиків знижується мотивація до продовження військової служби

Заробітна плата бойовиків менше зарплати військовослужбовців Російської Федерації (РФ) на Донбасі більш ніж в 5 разів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

"Серед особового складу 1 (Донецьк), 2 (Луганськ) АК ЗС РФ спостерігається подальше погіршення морально-психологічного стану та зниження мотивації до продовження військової служби", - йдеться в повідомленні.

За інформацією розвідки, це відбувається в тому числі через велику різницю у грошовому забезпеченні.

Так, кадрові російські військовослужбовці отримують від 50 до 80 тис. рублів, а так звані "ополченці" (військовослужбовці з числа місцевого населення) - від 10 до 15 тис. рублів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що командування РФ шукає "неблагонадійних осіб" серед бойовиків на Донбасі. Відзначається, що з цією метою проводиться збір інформації про військовослужбовців, які знаходилися у полоні, мали судимість і родичі яких проживають в Україні поза тимчасово окупованих територій.