ua en ru

Запрацював механізм розрахунків за постачання води на територіях, підконтрольних бойовикам ЛНР

Запрацював механізм розрахунків за постачання води на територіях, підконтрольних бойовикам ЛНР Фото: запрацював механізм розрахунків за постачання води

Вперше після року переговорів запрацював механізм розрахунків за водопостачання

В Україні вперше запрацював механізм оплати боргу за водопостачання населенню, яке проживає в окупованих районах Луганської області. Про це йдеться в повідомленні пресс-службы Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

"Вперше після майже року переговорів механізм розрахунків за водопостачання запрацював. 6 січня 2017 року комунальному підприємству "Попаснянський районний водоканал" була виплачена частина боргу у сумі 10,5 мільйона гривень за водопостачання на непідконтрольних уряду України територіях Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Так, 6 січня комунальному підприємству "Попаснянський районний водоканал" було сплачено частину боргу в сумі 10,5 мільйона гривень за водопостачання на непідконтрольну уряду України територію Луганської області.

КП "Попаснянський районний водоканал" є основним підприємством, яке забезпечує поставку води як на підконтрольну так і непідконтрольну уряду територію Луганської області.

"Зазначимо, що в розрахунках задіяні підприємства, які зареєстровані на підконтрольній уряду України території та здійснюють діяльність в рамках українського правового поля", - додали в міністерстві.

Повідомляється, що КП "Попаснянський районний водоканал" тепер зможе погасити заборгованість перед постачальником електроенергії і відновити постачання питної води.

Нагадаємо, Служба безпеки України підтвердила передачу 15 прихильників сепаратистів представникам терористичних організацій ДНР/ЛНР.