ua en ru

Запуск українського супутника "Січ-2" перенесено на I квартал 2011 р., - ДКБ "Південне"

Запуск українського супутника "Січ-2", що був намічений на 16 грудня 2010 р., перенесено на I квартал 2011 р. Про це повідомив журналістам керівник центру інформаційних зв'язків державного конструкторського бюро (ДКБ) "Південне" Юрій Мошненко, повідомляє РБК.

"Те, що називалося раніше (16 грудня), не відбудеться. Ми вважаємо, що запуск зроблять у I кварталі 2011 р.", - сказав він.
Раніше Національне космічне агентство України висловлювало заклопотаність рішенням Міноборони РФ призупинити пуски ракет "Дніпро". Запуск "Січ-2" планувався на 16 грудня з використанням цього носія з пускової бази "Ясний" в Оренбурзькій області. Спочатку запуск супутника намічався на жовтень 2010 р., але через фінансові труднощі терміни були перенесені. Згодом питання оплати було вирішене.

Супутник "Січ-2" розробило ДКБ "Південне" і виготовило виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод". Апарат оснащений багатозональним сканером високої роздільної здатності та сканером середнього інфрачервоного діапазону з загальною шириною смуги охоплення 500 км. Супутник дозволяє робити знімки з роздільною здатністю до 8 м для вирішення різних соціально-економічних та природоохоронних завдань. Апарат планується вивести на сонячно-синхронну орбіту висотою 668 км. Пускові послуги надає міжнародна компанія "Космотрас".