ua en ru

Запуск Falcon 9 скасували вже втретє

Запуск Falcon 9 скасували вже втретє Фото: Falcon 9 знову не відправили в космос

Глава SpaceX Ілон Маск пояснив, що це було пов'язано з сигналом тривоги, зазвучавшим перед запуском

Компанія SpaceX знову скасувала запуск ракети Falcon 9 з комунікаційним супутником SES-9 на борту з космодрому на мисі Канаверал у Флориді. Про це повідомила компанія в Twitter.

Як повідомляється, пуск був скасований в останні секунди зворотного відліку. Глава SpaceX Ілон Маск пояснив, що це було пов'язано з сигналом тривоги, який прозвучав перед запуском.

В попередній раз, пуск ракети повинен був відбутися в ніч на 25 лютого, але був скасований через негоду. Ракету спробували запустити і на наступний день, але пуск перенесли менш, ніж за дві хвилини до запланованого старту через технічні неполадки.

SpaceX Ілона Маска вперше змогла успішно посадити нижній багаторазовий щабель Falcon 9, щоб зберегти її для повторного використання в кінці грудня 2015 року. Але при повторному запуску посадка ракети на морську платформу виявилася жорсткою, вона була серйозно пошкоджена.

Нагадаємо, що ізраїльська приватна компанія SpaceIL має намір відправити модуль на Місяць за допомогою ракети-носія SpaceX Falcon 9.