ua en ru

Заборона російських соцмереж: названі найбільш лояльні заблокованим ресурсам області

Заборона російських соцмереж: названі найбільш лояльні заблокованим ресурсам області Фото: в Україні введено заборону на соцмережі РФ

Пік зацікавлення методами обходу блокування російських ресурсів прийшовся на 19 травня

Названі найбільш лояльні заблокованим російським ресурсам області України. Про це йдеться у повідомленні аналітичної групи Corestone Corporation.

Так, аналітики дослідили популярність запиту у Google технології VPN (Virtual Private Network), на основі чого й було визначено регіони, які найбільш лояльні заблокованим ресурсам.

Повідомляється, що пік зацікавлення методами обходу блокування російських ресурсів прийшовся на 19 травня, після чого фіксується спад ажіотажу.

Так, серед областей, з яких надійшло найбільше запитів, Сумська, Миколаївська, Чернігівська, Херсонська, Запорізька і Кіровоградська області. Аналітики зазначають, що саме в цих регіонах, ймовірно, найбільш лояльна аудиторія заблокованих ресурсів.

Заборона російських соцмереж: названі найбільш лояльні заблокованим ресурсам області

Фото: популярність запиту VPN за регіонами

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відповідно до інформації Kantar TNS CMeter, через заборону російських соцмереж їхня охоплення в Україні скоротилося в 2 рази. Найвідчутніше падіння почалося 22 травня, після того, як більшість провайдерів включили блокування російських соцмереж.