ua en ru

Заборона на експорт кругляка з України не запобігає незаконній вирубці, - ЄС

Заборона на експорт кругляка з України не запобігає незаконній вирубці, - ЄС Фото: у ЄС вважають недієвою заборону на вивезення кругляка з України

У Євросоюзі вважають, що заборона слугує інтересам кількох деревообробних груп

Політика Європейського союзу та європейська інтеграція не ведуть до вирубки лісів, вони, навпаки, допомагають їй протистояти. Про це йдеться у заяві представництва ЄС в Україні, розміщеній на його сторінці Facebook.

У заяві зазначається, що ЄС поділяє бажання громадян України захистити навколишнє середовище і зокрема ліси країни і підтримує їх у цьому.

При цьому представництво ЄС звернуло увагу, що незважаючи на заборону на експорт лісу-кругляка, в Україні триває незаконна лісозаготівля та контрабанда деревини.

"Нинішня заборона на експорт не досягає цілей попередження незаконної вирубки лісу. Вона лише слугує потребам деяких зацікавлених груп у деревообробній промисловості, дозволяючи їм отримувати винятковий та необмежений доступ до лісових ресурсів", - йдеться в повідомленні.

ЄС виступає проти нинішньої заборони на експорт лісу-кругляка, оскільки він обмежує вільну торгівлю і суперечить міжнародним зобов'язанням України в рамках СОТ та Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Все, що потрібно знати про позицію ЄС щодо мораторію на експорт лісу Останнім часом у ЗМІ та соціальних медіа пошир...

Опубліковано European Union in Ukraine 5 грудня 2016 р.

Нагадаємо, наприкінці листопада член комітету з податкової і митної політики ВР Оксана Продан заявила, що у Верховній Раді поки що немає 226 голосів, необхідних для зняття мораторію на експорт лісу-кругляка.