ua en ru

У ГПУ розповіли подробиці затримання фіскала в Мелітополі

У ГПУ розповіли подробиці затримання фіскала в Мелітополі Фото: прокуратура викрила на хабарі працівника ДФС

Старший лейтенант вимагав та отримував від приватних підприємців хабарі за закриття кримінальних проваджень

У вівторок, 11 квітня, військова прокуратура Запорізького гарнізону в співпраці іншими відомствами зупинила злочинну діяльність старшого слідчого в особливо важливих справах Мелітопольської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби в Запорізькій області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний старший лейтенант систематично вимагав та отримував від приватних підприємців неправомірну вигоду за закриття кримінальних проваджень. Усього правоохоронцями задокументовано одержання ним хабара на загальну суму понад 250 тис гривень", - відзначають в повідомленні.

Повідомляється, що військова прокуратура знайшла достатньо доказів, які стали підставою для повідомлення правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ в Мелітополі затримала фіскала на хабарі в 11 тисяч доларів. Оперативники СБУ затримали вимагача на робочому місці після одержання 11 тисяч доларів чергового хабара.