ua en ru

У Запорізькій області ліквідували конвертцентр з обігом 350 млн гривень

У Запорізькій області ліквідували конвертцентр з обігом 350 млн гривень Фото: поліція (РБК-Україна)

Конвертаційний центр працював у Запорізькій та Дніпропетровській областях

Слідчі прокуратури Запорізької області спільно з поліцією Дніпропетровській області викрили міжрегіональний конвертаційний центр, в якому були задіяні працівники Державної фіскальної служби (ГФС). Про це повідомляє пресс-служба Генпрокуратури.

Повідомляється, що конвертаційний центр, до складу якого входило понад 10 фіктивних фірм, що діяв на території Запорізької і Дніпропетровської областей. У його . У злочинній схемі також були задіяні співробітники ГФС. Щорічний обіг конвертаційного центру становив понад 350 млн грн.

Співробітники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області, із залученням КОРД і полку особливого призначення поліції провели санкціоновані обшуки в офісах компаній, задіяних у злочинній схемі, а також за місцем проживання фігурантів справи.

У зловмисників було вилучено близько 1 млн гривень, печатки підприємств з ознаками фіктивності, комп'ютерна техніка, чекові книжки та фінансово-господарську документацію. Крім того, на кошти підприємств накладено арешти.

За попередніми даними, сума збитків завданих державі складає 24 млн грн.

В даний час слідчими прокуратури області проводиться розслідування за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України.

altaltaltalt

Фото: обшуки (http://www.gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше в Дніпрі співробітники правоохоронних органів ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом понад 360 млн гривень, який діяв у Київській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській областях і Києві.