ua en ru

Запорізького мера хочуть допитати у трьох кримінальних справах, - прокуратура області

Запорізького мера хочуть допитати у трьох кримінальних справах, - прокуратура області

Органи прокуратури намагаються вручити повістку запорізькому міському голові Олександру Сіну (на фото), якого хочуть допитати як свідка по кримінальних проваджень стосовно грубого порушення законодавства про працю (стаття 172 ККУ), зловживання владою і службовим становищем (стаття 364 ККУ) і организациb масових заворушень (стаття 294 ККУ). Про це на прес-конференції повідомив заступник обласного прокурора Петро Чорний.

"У слідчому відділі прокуратури Запорізької області розслідується низка кримінальних проваджень розпочатих за статтями 172, 294, а також 364 Кримінального Кодексу України. Під час досудового розслідування з'явилася потреба допитати мера міста Олександра Сіна, але протягом двох тижнів слідчого і оперативного підрозділу не можуть вручити зазначеної особи порядку, так як він їх уникає", - заявив Чорний.

Він запевнив, що на даний момент встановлюється місце знаходження міського голови Запоріжжя і найближчим часом йому буде вручена повістка, а також визначено його процесуальний статус у цих виробництвах.

Крім того, представник прокуратури уточнив, що кримінальне провадження за статтею 172 стосується низки контрактів укладених з порушенням чинного законодавства Олександром Сіном і поруч головних лікарів медзакладів міста.

В рамках кримінального провадження щодо 294 статті з'ясовуються обставини відправлення "титушек" київський "антимайдан", а розслідування за статтею 364 стосується заволодіння бюджетних грошей через виплату комунальному підприємству "Бытовик".

За словами заступника прокурора раніше підприємство здійснювало ремонт техніки, а тепер отримав ліцензію і зайнялося охоронною діяльністю.

Нагадаємо, раніше прокурор Запорізької області Олександр Шацький повідомив, що мер Запоріжжя Олександр Сін ухиляється від повісток міліції і прокуратури.