ua en ru

Запорізький завод вироблятиме двигуни для австрійських літаків, - "Укроборонпром"

Запорізький завод вироблятиме двигуни для австрійських літаків, - "Укроборонпром" Фото: Ле Бурже 2015

Відповідних домовленостей досягла українська делегація на французькому авіасалоні "Ле Бурже 2015"

Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес" імені академіка О.Г. Івченка вироблятиме двигуни для австрійських літаків. Про це повідомляє прес-служба "Укроборонпром".

"Завдяки новим контрактам Україна отримає валютні надходження, а наші підприємства будуть надавати людям роботу. Сьогодні, коли український ОПК набирає обертів, з нами хочуть співпрацювати західні компанії і нам є що їм запропонувати", - заявив генеральний директор "Укроборонпром" Роман Романов.

Повідомляється, що відповідна угода була досягнута у французькому авіасалоні "Ле Бурже 2015", де "Укроборонпром" підписав Меморандум щодо адаптації, сертифікації, виробництва, продажу і післяпродажного обслуговуванні двигунів АІ-450 для літаків австрійської компанії Diamond Aircraft Industries GmbH.

За словами Романова, ці домовленості нададуть потужний поштовх роботі підприємств, оскільки українські фахівці будуть не тільки виробляти, але й супроводжувати роботу двигунів, надавати послуги експлуатаційного сервісу.

Відзначимо, турбовальний газотурбінний двигун АІ-450 призначений для легких вертольотів і літаків вагою від 1500 до 4000 кг і може бути використаний у складі дводвигунових і однодвигунних силових установок літальних апаратів.

Нагадаємо, 15 червня 2015 р. у Франції стартував міжнародний авіасалон "Ле Бурже 2015".