ua en ru

У Запоріжжі затримали угонщиків, які випадково викрали авто поліції

У Запоріжжі затримали угонщиків, які випадково викрали авто поліції Фото: затримання угонщиків авто

На рахунку зловмисників понад 10 викрадених машин

Поліція Запоріжжя затримала "серійних" викрадачів авто, які випадково викрали службовий поліцейський автомобіль. Про це повідомляє прес-служба Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Зазначено, що оперативникам внутрішньої безпеки запорізької поліції стало відомо про факт незаконного заволодіння невідомими особами службовим автомобілем, який перебуває у користуванні обласного Управління захисту економіки.

"Поліцейські встановили, що 24-річний співробітник УЗЕ був задіяний в оперативних заходах. Посеред ночі оперативник на службовому автомобілі заїхав додому перевдягнутися. Машину поліцейський припаркував у дворі будинку, але повернувшись за 10 хвилин - виявив її відсутність", - йдеться в повідомленні.

У результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів вже через декілька годин місцезнаходження службового "ВАЗу" було встановлено, як і особи викрадачів.

altaltaltalt
Фото: затримання викрадачів авто в Запоріжжі

"Ними виявились двоє місцевих жителів. Один із них, 24-річний молодик, раніше був засуджений за нанесення тяжких тілесних ушкоджень у 2016 році. Його 25-річний спільник зараз перебуває під слідством за зберігання наркотичних речовин", - доповіли в поліції.

Згодом також з’ясувалося, що зловмисники за звичною схемою викрали авто та відігнали його на територію одного з гаражних кооперативів Запоріжжя.

"Крім цілого й неушкодженого службового "ВАЗу", правоохоронці виявили в гаражі зловмисників чимало деталей від раніше розібраних автомобілів різних марок: колеса, бампери, елементи двигунів та кузови. Викрадачів доставили до Дніпровського відділу запорізької поліції. Чоловіки зізналися у викраденні "Жигулів", а також ще 10 аналогічних злочинів", - повідомили у відомстві.

Нині обоє чоловіків затримані в порядку ст. 208 КПК, вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу. Триває слідство у рамках розпочатого кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше в Києві затримали злочинців, які намагалися викрасти машину разом із пасажиркою в салоні.