ua en ru

У Запоріжжі скоєно напад на патрульних МВС

У Запоріжжі скоєно напад на патрульних МВС Фото: ВЗГ ГУМВС в Запорізькій області

"Стрілка" із сусідньої області, на "рахунку" якого хуліганство та пограбування, затримано

У Запоріжжі співробітники міліції на вихідних затримали зловмисника, який під час нічного патрулювання здійснив кілька пострілів у бік правоохоронців. Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України в Запорізькій області.

Як зазначається, житель сусідньої області, побачивши наряд батальйону патрульної служби міліції, вихопив пістолет і двічі вистрілив у бік правоохоронців, після чого намагався втекти.

Незабаром працівники міліції затримали зловмисника. З'ясувалося, що за місцем проживання він "відзначився" хуліганством і пограбуванням.

"26 вересня 2015 р. приблизно о 0:30 ночі наряд батальйону патрульної служби міліції Запорізького міського управління ГУМВС в Запорізькій обл. рухався за маршрутом патрулювання. На зупинці громадського транспорту поблизу концертного залу імені Глінки знаходився невідомий чоловік, поведінка якого здалася патрульним неадекватною. Складалося враження, що він перебуває у стані наркотичного або алкогольного сп'яніння. Співробітники міліції підійшли і запропонували громадянину назвати себе. У відповідь той вихопив пістолет і зробив два постріли в бік правоохоронців, на щастя, ні в кого не влучивши. Потім кинувся втікати", - йдеться в повідомленні.

Однак далеко відбігти зловмисник не встиг: патрульні затримали "стрілка" і передали викликаній на місце події слідчо-оперативній групі Ленінського райвідділу.

З'ясувалося, що чоловік живе в сусідній області. Він навідріз відмовився пояснювати мотиви свого вчинку і проходити дослідження на вміст у крові наркотичних речовин. Як встановлено, за місцем проживання зловмисник "відзначився" хуліганством і пограбуванням, звільнившись з місць позбавлення волі в січні поточного року. Речові докази - пістолет зарубіжного виробництва і три патрони калібру 9 мм - вилучено і направлено на експертизу.

За даними запорізького главку міліції, громадянину вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, напередодні у Львові під час масової бійки чоловік вкусив працівника патрульної поліції за руку.