ua en ru

У Запоріжжі практикують "відкритий діалог" інвестора і громади

У Запоріжжі практикують "відкритий діалог" інвестора і громади Фото: ТОВ "Біляївський збагачувальний комбінат" (сторінка комбінату у Facebook)

20 грудня відбулося друге засідання в рамках соціального проекту "Відкритий діалог"

В районному центрі Вільнянськ Запорізької області 20 грудня відбулося друге засідання в рамках соціального проекту "Відкритий діалог", який реалізує ТОВ "Біляївський збагачувальний комбінат". Тема засідання: обговорення детального плану території, на якій планується розміщення кар'єру по видобутку каоліну та будівництво фабрики з його збагачення, повідомляє УНІАН.

Як повідомляється, в засіданні взяли участь представники Павлівської об'єднаної територіальної громади, керівництво комбінату, запрошені експерти та фахівці, журналісти.

Зазначається, що засідання вже друге за рахунком і керівництво Біляївського комбінату планує проводити такі зустрічі з місцевими жителями на регулярній основі.

"Ми розуміємо, що поява промислового сусіда викликає природне занепокоєння у жителів Вільнянська, Біляївки, Зеленого, Роздолля. І тому хочемо, щоб вони отримували достовірну інформацію з перших рук", - підкреслив директор БЗК Сергій Луков.

Такий підхід поділяють і місцеві активісти.

"Ми вдячні керівництву комбінату за те, що воно йде на відкритий діалог, відповідає на всі наші запитання і приймає наші пропозиції. Так що назва заходу повністю відповідає її суті", - заявив місцевий активіст Микола Гарбуз.

У рамках "Відкритого діалогу" планується обговорення економічних і соціальних наслідків будівництва комбінату, затвердження перспективних напрямів реалізації проекту "Соціальна взаємодія", впровадження додаткових механізмів контролю громади над дотриманням технологічних та екологічних норм безпеки під час проведення розкривних робіт, розробки кар'єру та будівництва збагачувальної фабрики.

Відзначимо, 30 листопада 2017 року голова Вільнянської РДА Олександр Руденко підписав розпорядження №604 про проведення громадських слухань щодо детального плану території, на якій планується розміщення кар'єра і господарських будівель Біляївського збагачувального комбінату. Порядок проведення громадських слухань під час затвердження проектів містобудівної документації на місцевому рівні визначається Постановою КМУ №555 від 25.05.2011. Вона передбачає, що взяти в них участь можуть усі повнолітні та дієздатні громадяни, що проживають на території, щодо якої розробляється містобудівна документація. 2 грудня 2017 року пройшло перше засідання в рамках проекту "Відкритий діалог".