ua en ru

У Запоріжжі поліція затримала трьох податківців на хабарі

У Запоріжжі поліція затримала трьох податківців на хабарі Фото: гроші (flickr.com/ssu)

Правоохоронці задокументували "схему" здирництва хабара чиновниками

В Запоріжжі поліція затримала трьох податківців на отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"При одержанні неправомірної вигоди трьох податківців затримали оперативники обласного Управління захисту економіки Нацполіції, УСБУ та слідчі прокуратури області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, правоохоронці задокументували "схему" з вимаганням та отриманням посадовими особами неправомірної вигоди.

Зокрема, встановлено, що під час перевірки діяльності суб'єкта підприємництва у вересні податківці виявили порушення, пов'язане із здійсненням госпдіяльності при реалізації підприємцем підакцизних товарів.

Однак, за 8 тис. гривень, тобто за суму, вдвічі менше штрафу, передбаченого санкцією за викритому порушення, вони погодилися не вживати будь-яких заходів, спрямованих на притягнення його до адміністративної відповідальності.

altalt

Фото: поліція затримала трьох податківців на хабарі (npu.gov.ua)

Зазначену суму вони наказали перерахувати на банківську картку, що і було зроблено підприємцем. Після отримання грошового переказу оперативники УЗЕ разом з прокуратурою і СБУ навідалися в службові кабінети податківців з обшуком.

Зараз йде розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому в прокуратурі Запорізької області по 3 ч. ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Крім того, в рамках кримінального провадження встановлено і задокументовано інші факти отримання неправомірної вигоди злочинною групою податківців шляхом перерахування на вищевказану банківську картку. Остаточна сума неправомірної вигоди буде встановлено в ході досудового слідства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Закарпатті на хабарі у 150 тис. гривень правоохоронці викрили помічника народного депутата.