ua en ru

Запасів води в Донецьку вистачить ще на 12 днів, - "Донецькміськводоканал"

Запасів води в резервних водоймищах, з яких Донецьк тимчасово отримує воду, вистачить ще на 12 днів, починаючи з 23 червня.

Запасів води в резервних водоймищах, з яких Донецьк тимчасово отримує воду, вистачить ще на 12 днів, починаючи з 23 червня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Донецькміськводоканал".

Цю інформацію підтвердили дані вимірів рівня води у водосховищах.

Зараз фахівці компанії готуються до запуску каналу "Сіверський Донець - Донбас", який відбудеться найближчим часом. До теперішнього моменту відновлювальні роботи на другій і третій нитках каналу завершені, триває підготовка до пуску насосної станції I підйому.

У "Донецкгорводоканале" відзначають, що водопостачання жителів міста, починаючи з 17 червня, здійснюється в скороченому режимі.

"В повному обсязі вода подається в години максимального водорозбору: з 05:00 до 10:00 і з 17:00 до 22:00. В інші періоди вода подається в скороченому обсязі, тому можливі перебої з водопостачанням. В такому режимі водопостачання буде здійснюватися до запуску каналу "Сіверський Донець-Донбас". Як тільки буде запущений канал і відновлена його робота в стабільному режимі, ми зможемо протягом 1-3 днів перейти до звичайного режиму роботи і здійснювати водопостачання у повному обсязі, як і раніше", - зазначив перший заступник директора "Донецькміськводоканалу" Сергій Кучеренко.