ua en ru

Запасів палива в Криму достатньо, на складах 50 тис. т бензину, - міністр енергетики РФ

Поточних запасів палива в Криму достатньо для забезпечення жителів півострова, зараз на складах є 50 тис. т бензину і 15 тис. т дизельного палива.

Поточних запасів палива в Криму достатньо для забезпечення жителів півострова, зараз на складах є 50 тис. т бензину і 15 тис. т дизельного палива. Про це повідомив міністр енергетики Росії Олександр Новак.

"Міненерго проводить моніторинг і контроль запасів палива. В даний час накопичені залишки на складах Криму складають: бензинів - 50 тис. т, дизельного палива - 15 тис. т. Обсяг поточних запасів достатній для забезпечення потреб кримчан у моторному паливі. З урядом Криму опрацьовано питання забезпечення пальним в період проведення сільськогосподарських робіт, а також у курортний сезон (травень-жовтень)", - сказав Новак.

Він також зазначив, що Міненерго РФ спільно з урядом Криму та адміністрацією Севастополя розробило план заходів по підвищенню надійності енергопостачання об'єктів інфраструктури, соціально-значущих об'єктів і об'єктів життєзабезпечення півострова. Визначена потреба в резервних джерелах енергопостачання на випадок виникнення технологічних порушень у роботі енергосистеми.

"Найважливіше завдання найближчих днів - приведення нормативно-правової бази до російських стандартів для інтеграції роботи підприємств електроенергетики та нафтогазового комплексу Криму", - додав міністр.