ua en ru

Африка запросила у ЄС 50 млн євро на створення багатонаціональних антиісламістських сил

Африка запросила у ЄС 50 млн євро на створення багатонаціональних антиісламістських сил Фото: ІДІЛ

Африка запросила виділити фінансування на створення боєгруп для боротьби з ісламістами

Ряд африканських країн попросили у Європейського союзу виділення 50 млн євро, щоб допомогти створити багатонаціональні сили для боротьби проти бойовиків. Про це повідомляє Reuters.

"Країни так званого "регіону Сахеля" в Західній Африці (Чад, Нігер, Буркіна-Фасо, Малі та Мавританія) попросила у ЄС виділення 50 млн євро для створення антиісламських сил", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Чад, Нігер, Буркіна-Фасо, Малі і Мавританія запропонували створити регіональну цільову групу, призначену для вирішення транскордонної загрози джихадистські груп (частина з них пов'язана з "Аль-Каїдою" і ІДІЛ). Але реалізація плану була припинена частково через фінансові перешкоди.

"Рада міністрів країн G7 звернувся до Європейського союзу з проханням надати фінансову підтримку в розгортанні та функціонуванні спільних сил", - командувач армії Малі Дідьє Дако.

Так, раніше було запропоновано створити спеціальні підрозділи, кожне з яких налічувало близько 100 добре навчених солдатів, здатних швидко реагувати на загрози в зоні дії джихадистські груп. Планувалося, що вони доповнять зусилля регулярних збройних сил, миротворців ООН в Малі та операції Бархані, в якій налічується близько 4 тис. французьких військ, розгорнутих в 5 країнах "району Сахеля".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики терористичної організації "Ісламська держава" вбили 120 жителів Мосула в Іраку, що намагалися покинути місто.