ua en ru

Заступник секретаря РНБО Сюмар подала у відставку

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар подала у відставку.

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар (на фото) подала у відставку. Про це вона написала у своєму Facebook.

"Написала заяву про звільнення за власним бажанням, як і обіцяла, відразу після призначення. Завдання було утримати ситуацію в перехідний період. Тепер - інформаційну політику повинна формувати команда обраного Президента в АП. В такий час, коли люди щогодини чекають пояснення влади, все має бути чітко скоординована на найвищому рівні", - написала Сюмар.

На її думку, за сто днів, які вона пропрацювала, її головним досягненням стало те, що "українські ЗМІ стали дійсно українськими". "Останні три місяці країна жила в єдиному інформаційному просторі, де була загальна цінність - суверенна і цілісна Україна. За це спасибі редакторам та топ-менеджерам телеканалів, колегам журналістам, експертам, з якими доводилося досить тісно взаємодіяти, що особливо доречно в День журналіста)", - зазначила Сюмар.

Вона вважає, що завдяки її роботі Україна не програла інформаційну війну Росії. "Росіяни тиснуть кількістю інформації, грошей, куплених експертів і лобістів. Але світ бачить війну Росії проти України українськими очима, саме тому, що нам вдалося сформувати правильну ідеологію нав'язаного нам конфлікту і постійно доводити логіку своїх дій", - зазначає Вона.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки Президента України Олександр Турчинов призначив Вікторію Сюмар заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України від 28 лютого 2014 р. До цього вона працювала журналісткою.