ua en ru

Заступник голови ЦВК вимагає дати оцінку суддям, які приймають рішення щодо кандидатів в рамках виборчої кампанії

Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Жанна Усенко-Чорна звернутися в компетентні органи з проханням дати оцінку суддям, які приймають рішення щодо кандидатів в рамках виборчої кампанії.

Заступник голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Жанна Усенко-Чорна звернутися в компетентні органи з проханням дати оцінку суддям, які приймають рішення щодо кандидатів в рамках виборчої кампанії. Про це Усенко-Чорна заявила сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я планую звернутися в Генеральну прокуратуру, Верховну Раду, вищу раду юстиції, Вищу кваліфікаційну комісію суддів з тим, щоб була дана відповідна оцінка діям суддів. Тому що одна палата приймає одне рішення при одних і тих же умовах, а буквально за стіною інші їх колеги при таких же умовах приймають протилежні рішення", - заявила Усенко-Чорна.

За її словами, подібна практика ВАСУ породжує серйозні проблеми в діяльності ЦВК. Заступник голови ЦВК зазначила, що така суперечлива практика суду дискримінує кандидатів в їх правах.

Відзначимо, раніше заступник голови Цвк Жанна Усенко-Чорна заявила про неправомірність деяких рішень судів щодо реєстрації кандидатів у народні депутати на виборах до Верховної Ради.

Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної Ради України призначені на 26 жовтня.