ua en ru

Заступник голови Мін'юсту США роз'яснить Конгресу причину звільнення директора ФБР

Заступник голови Мін'юсту США роз'яснить Конгресу причину звільнення директора ФБР Фото: Род Розенстайн відзвітує перед Конгресом

Засідання з цього приводу відбудеться на наступному тижні

Конгрес США викликає заступника глави Міністерства юстиції Рода Розенстайна для роз'яснень причин та підстав для звільнення директора ФБР Джеймса Комі. Про це повідомив лідер Демократичної партії у Сенаті Чак Шумер, передає телеканал CNN.

"Американський народ заслуговує відповідей. Нам потрібно зрозуміти справжнє підґрунтя подій, які призвели до звільнення Комі", - заявив Шумер.

За його словами, запрошення Розенстайна погоджено з лідером республіканців у Сенаті Мітчем Макконелом, а засідання, на яке запрошений Розенстайн, відбудеться на наступному тижні.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що рішення про звільнення директора ФБР Джеймса Комі було прийнято незалежно від відповідної рекомендації з боку Міністерства юстиції США.

За словами президента, він сумнівався у компетентності Комі і рішення про звільнення останнього було прийнято на підставі власної думки.