ua en ru

Заступник генсека ООН вважає, що вибори Ради могли б стати механізмом примирення в Україні

Заступник Генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман висловив надію, що майбутні парламентські вибори в Україні пройдуть по всій країні і стануть свого роду механізмом об'єднання і примирення.

Заступник Генерального секретаря ООН з політичних питань Джеффрі Фелтман висловив надію, що майбутні парламентські вибори в Україні пройдуть по всій країні і стануть свого роду механізмом об'єднання і примирення. Про це він заявив, виступаючи в штаб-квартирі ОБСЄ у Відні, передає центр новин ООН.

За словами Фелтмана, важливо, щоб всі люди в Україні відчули, що до них прислухаються і що їх законні заклопотаності приймають всерйоз.

"У цьому контексті вкрай важливий внутрішній діалог, як і те, щоб намічені на 26 жовтня вибори змогли бути проведені по всій Україні і стали інструментом об'єднання та примирення", - сказав заступник генсека ООН.

Фелтман зазначив, що криза в Україні свідчить про те, що "необхідно переосмислити архітектуру європейської та міжнародної безпеки". У зв'язку з цим він привернув увагу до зустрічі по Україні, яка буде організована Швейцарією на полях загальних дебатів Генеральної Асамблеї ООН в кінці цього місяця.