ua en ru

Заступнику мера Харкова повідомили про підозру через шахрайство з землею на 128 млн гривень

Заступнику мера Харкова повідомили про підозру через шахрайство з землею на 128 млн гривень Фото: Генеральна прокуратура України

Затримані отримали у власність земельні ділянки в Харкові площею понад 25 га

Генпрокуратура повідомила про підозру заступнику міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради у вчиненні шахрайства і зловживання владою. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Повідомляється, що внаслідок протиправних дій зазначеної службової особи, члени групи шляхом обману отримали у власність земельні ділянки, розташовані на території Харкова загальною площею понад 25 га, вартістю понад 128 млн гривень.

Відзначають, що посадовцю повідомили про підозру у правопорушеннях, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Чотирьом членам обслуговуючих кооперативів повідомили про підозру за ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України.

У прокуратурі зазначають, що посадовець зі спільниками погодив та сприяв "винесенню на сесію міської ради питань щодо безоплатного надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок нібито для будівництва багатоквартирних будинків з метою покращення житлових умов їх членів".

На даний час вирішується питання щодо застосування стосовно вказаної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Луценко заявив, що силовики провели десятки обшуків по розкраданню коштів під час Євро-2012.