ua en ru

Заступник голови КМДА має скласти повноваження, - Демократична партія

Демократична партія України вважає неприпустимим подальше перебування на відповідальних посадах у київській міській владі людей з команди Януковича і Льовочкіна. Про це заявив член колегії ДПУ, депутат Київради Сергій Кримчак, повідомляє прес-служба партії.

"Яскравим представником режиму Януковича-Льовочкіна у столичній міській владі є заступник голови КМДА, керівник апарату Олександр Пузанов. Саме він відповідав за численні позови міської адміністрації до Евромайдану. В результаті саме за цими зверненнями був задіяний "Беркут" та інші спецпідрозділи правоохоронних органів для зачистки Майдану і побиття мирних громадян", - зазначив Кримчак.

За словами депутата Київради, Олександр Пузанов також координував роботу комунальних засобів масової інформації, які за вказівкою чиновників стали рупором дезінформації та брехні по відношенню до мирного протесту громадян в особливо гострі моменти існування Майдану.

"Ідея "революції гідності" полягала у протидії саме таким методам діяльності Януковича, Льовочкіна та інших осіб з їх близького оточення. Тому викликає обурення той факт, що минуло вже більше місяця відтоді, як Янукович відсторонений від вищого поста в країні, однак такі чиновники як Пузанов, які обслуговували злочинний режим, не тільки залишаються на своїх посадах, а також отримують більш широкі повноваження в структурі міськадміністрації", - підкреслив депутат Київради.

При цьому він зазначив, що ДПУ стало відомо про існування так званих "партійних квот", згідно з якими Пузанов і його підлеглі, які забезпечували боротьбу режиму Януковича з Майданом, і надалі залишатимуться на займаних посадах.

"У зв'язку з цим ми закликаємо Володимира Бондаренка як голови Київської міської державної адміністрації звільнити Олександра Пузанова та інших чиновників КМДА, які дискредитували статус державного службовця і працювали проти народу України", - підкреслив політик.